16 Haziran 2009 Salı

Supangle


Küçüklükten beri çikolata bağımlılığım artarak devam ediyor=)

Bu gidişle sonum kötü, selülitlerle, kilolarla başım derde giricek gibi=)

Her zaman yaptığım gibi tatlı krizim tuttuğunda mutfağa girdim ve yine çikolatalı bir şey yaptım=) Umarım sizde beğenirsiniz..


6 Kişilik

Malzemeler :
6 su bardağı süt
1,5 su bardağı kakao
1 su bardağı şeker
1 su bardağı un
Eti kakaolu kek(isterseniz hazır satılan pasta tabanlarından da kullanabilirsiniz)
50 gram bitter,50 gram sütlü çikolata
Üzeri için toz antep fıstığı ya da kalpli şekerlemeler


Hazırlanışı:

Un ve kakaoyu tenceremize koyuyoruz daha sonra süt, şeker ve unla birlikte karıştırarak pişiriyoruz. Bu arada çikolatalarımızı benmari usulü ile eritiyoruz.
Eriyen çikolatalarımızı pişen karışımımıza ekleyip 5-6 dakika karıştırmaya devam ediyoruz.
Daha sonra ateşten alıp mikserle yeteri kıvamı alıncaya kadar çırpıyoruz.
Dondurma kaselerimize kek parçalarını yerleştiriyoruz ve supanglemizi döküp üzerini antep fıstığı ya da şekerlemelerle süslüyoruz.

Afiyet Olsun=)

4 yorum:

ŞANSLI dedi ki...

Pratik canım...Denemek isterim bu tatlıyı.
Sevgiler.

modaninprensesi dedi ki...

Şanslı;Evet canım pratik ve çok güzel bir tat denemeni tavsiye ederim=)

didem - turkuaz eşarp dedi ki...

hande görünüşü çok güzel canım eminim tadıda öyledir

modaninprensesi dedi ki...

Didemcim teşekkür ederim hayatım=)